Energideklaration i Göteborg

Funderar du på att sälja ett hus i Göteborg? Då är det mycket som behöver ordnas. Huset kanske behöver en liten uppfräschning, och så behöver du genomföra en energideklaration i Göteborg.

Att sälja ett hus är inget som görs på en eftermiddag. Det är mycket som behöver fixas, både praktiskt och administrativt. En viktig del i arbetet inför en försäljning av en byggnad är att se till så att husets energiförbrukning besiktigas och dokumenteras. Detta resulterar sedan i en så kallad energideklaration. Energideklarationen är en viktig del i dokumentationen för ett hus. Den ger betydelsefull information om hur mycket energi huset förbrukar. Det kan i sin tur ge en bild av hur pass miljövänligt huset är samt vilka ungefärliga driftskostnader det har. Det är något som eventuella köpare behöver veta om.

Vad ska en energideklaration innehålla?

En energideklaration i Göteborg eller någon annanstans i Sverige måste genomföras av en certifierad energiexpert. Energideklarationer innehåller information om både nuvarande status gällande bostadens energiförbrukning, samt förslag på förbättringar som skulle kunna göras. Det rör sig då om åtgärder som kan vidtas för att minska användningen av energi i huset, exempelvis byte av gamla vitvaror eller mindre tips och tricks på hur du kan spara på energi. När en energideklaration har genomförts registreras den hos Boverket och är sedan giltig i 10 år. Energideklarationer är inte alltid ett krav för försäljning av en bostad. Men om en fastighet är tänkt att säljas för att användas till flera hyresrätter eller bostadsrätter så är det ett måste.