Solceller för hela bostadsområdet

Det är miljövänligt med solceller, och det är också ekonomiskt lönsamt. Det är därför det har blivit så populärt med solceller för bostadsrättsföreningar. Alla boende tjänar på det.

Värmekostnader brukar vara en central fråga när det är årsmöte i en bostadsrättsförening. Alla vill få ner kostnaderna, så därför är det perfekt att installera solceller på taken. Man sparar in halva den ordinarie energikostnaden, och dessutom kan man få ett överskott som man kan sälja. Sätter man solcellerna i ett söderläge får man mest energi, men det produceras energi även under mulna dagar. Detta kan vara något för en förening att fundera på.

Ren energi för bostadsrättsföreningen

Det bildas inga avgaser, ingen behöver elda och det luktar inget. Solceller är ren energi och ett miljövänligt alternativ. Det överskott ni får kan lagras i batterier. Det är enkelt att kontakta en firma som kommer och installerar solcellerna hos er. Förmodligen får ni ett förmånligt pris om alla är med på beslutet att skaffa solceller. Styrelsen i en bostadsrättsförening får kolla upp hur de aktuella reglerna är när det gäller bidrag. Sådant ändras ofta med tiden, men det är viktigt att söka bidrag om det finns några.

Energiproduktionen när man har solceller sköter sig själv och behöver inget underhåll eller påfyllning. De har inga lösa delar som ska bytas. Därför är det lätt att se hur fördelaktigt det är med solceller, jämfört med om alla skulle ha en egen kamin eller spis. Man brukar räkna med att man kan ha solcellerna i cirka trettio år. Tänk så mycket energikostnader man sparar på den tiden. Detta är en framtidsvision som har blivit verklighet, och man kan använda solceller med gott samvete. Solens strålar är ju ändå gratis, så det är smart att utnyttja dem med hjälp av solceller för bostadsrättsföreningar.

Det brukar vara en hel del diskuterande när man ska göra en investering i en BRF och det finns många viljor där. Men när det gäller solceller borde det kunna bli ett enhälligt och snabbt beslut, för genom en samordnad insats sparar varje hushåll mycket pengar på ett år.

Eftersom solceller är så hållbara är det en mycket lönsam investering över tid. För de pengar som blir över kan ni göra andra investeringar på byggnader och gårdsmiljö, och kanske vill ni ha laddstolpar också. Dessutom har ni alltid riklig tillgång till energi och behöver inte oroa er så mycket om elpriserna går upp eller ner.